Kárpáti Délibáb: A mai boldogság – Köszöntő

Kárpáti Délibáb
A mai boldogság

Az ember alapvető korlátja az örökös boldogságkeresésében rejlik, s főként mert saját boldogságát elsősorban másoktól várja el. A teljes és bőséges év megvalósulása rajtunk áll vagy bukik; ha teljesíthető határidőkön belül reális célokat tűzünk ki rendszeresen magunk elé, vagyis végre a tettek mezejére lépünk, munkánkat bizton siker koronázza. Így a “Boldog Új Évet!” jókívánság a  mai modern társadalom spirituális válságának köszönhetően feltűnően bizarr köntöst kapott.

A fanatikusság mindig elfojtott kétségek jele. Ezt az egyház történetében tanulmányozhatjuk. Minden időben, ha az egyház ingadozni kezdett, a stílus fanatikussá vált, fanatikus szekták keletkeztek, mert a titkos kétségeket el kellett fojtani.
Carl Gustav Jung

Részlet Hankiss Elemér Az életstratégiák a bizonytalanság korában c. TED elődásából

“Légy szorgalmas! Légy fegyelmezett! Tégy az egészségedért! Változtass! Éld meg a mindennapjaid! Élj rendszeresen! Légy önálló! Légy szabad! Szeresd magad! Gyönyörű vagy! Élj a jelennek!” Hiszen mi mást jelentene ma a boldogság, ha nem önszeretetet, önismeretet és az egyén kielégítését? Vagyis mit jelent 2018. január 1-jén egy boldog év?
A hittérítő vallások és a mai modern életfilozófiák végeláthatatlan küzdelme leterheli és felizgatja a mai független ember ezoterikus boldogságkeresését, minden megelőlegezett jószándéka és erőfeszítése ellenére sodorja kétségek közé.

A bizonytalanság korában a nagy, élet- és halálkönnyítő eszmék bölcsőként ringatják a földi élet bús lakóit

Az emberiség kábítószere a gondtalanság és a mámor, éppen ezért számára teljesen mindegy, milyen társadalmi normákban és törvénykezésben él, valamint pontosan mikor. Teljes és kiegyensúlyozott élete pedig senkinek sem lesz állandó mámorban és gondtalanságban. Természetesen önkeresésre, önismeretre, vagy az egyénre egyik hittérítő vallás sem kíváncsi; ez volt a spirituális válság kirobbantója. Hiszen az önálló gondolkozás lázadáshoz, majd a rendszer teljes leigázásához vezetne. Ahogyan dőreség a félelmekre támaszkodó vakbuzgó hitet számonkérni a tudatlansága mián. Mennyi vakmerő játszi gondolat! 

A világ minden időpillanatban valamilyen válságban van,
a válság a világ ki- és belégzése.
Megjelenik valamilyen krízis, elmélyül,
majd megszűnik és jön a következő. Inspiráció-respiráció.
Az ember feladata jól felismerni a válságot, s tenni ellene.
Faragó Ferenc

A hitvilágra épülő, bűneinket feloldozó, csodaváró BUÉK felér egy lottó 5-ös nyereményének a káprázatával, előre letudva a következő év küzdelmeit.

Tiszavirág-életű újévi fogadalmak helyett

Kérem, álljanak az öntudatlan istenfélők balra, míg a magukra ébredt és ébredő, az univerzum pozitív energiáit bevonzzó önmegvalósítók jobbra! Vegyenek elő egy papírt, és írják fel a következő évi fogadalmaikat! Rendben, az okostelefon is jó lesz! Nézzük! Fantasztikus, mindnyájan hasonlókat írtak fel maguknak! Ebben legalább egyeznek, mindannyian le akarnak adni 20 kg-t, izmokat akarnak növeszteni, sok pénzre vágynak, nagyobb autóra, és micsoda meglepetés, nagyobb házra, anélkül, hogy egy lépést megtennének érte! Igen! Remélem, minden kívánságuk teljesül! De nehogy megpróbáljanak valamit tenni érte! Mert a végén sikerülne!

Ideje az újévi fogadalmak helyett ügyesen tervezni 2018-ra! Mielőtt felesleges ígéretekkel csapnánk be magunkat, szívből ajánlom néktek Matt Curtis módszerét, melyet magam is kipróbáltam. Kell hozzá 30 nap, és egy kis kreativitás. Ha mindkettő rendelkezésetekre áll, próbáljátok ki!

Mit kívánok néktek 2018-ra?

Legyetek önállók! Gondolkozzatok! Társalogjatok egymással! Tanuljatok meg vitatkozni! Tanuljatok meg kérdezni! Éljetek rendszerességben! Higgyetek magatokban! Higgyetek egy mindenek feletti entitásban! Szeressétek magatokat! Szeressétek egymást! Alakítsatok ki magatok körül egy szeretetkört! Találjátok meg a választott családotokat, a barátaitokat! Találjátok meg a másik feleteket! Találjatok meg, miért jöttetek a Földre! Fogadjátok el egymást! Engedjétek el az egójátékot! Ne harcoljatok! Csak az legyőzhetetlen, aki nem harcol! Bosszú helyett tegyétek a dolgotokat! Sportoljatok! Legyetek kíváncsiak az egészségi állapototokra! Tájékozódjatok, mielőtt bármibe is belefognátok! Állítsatok minél több elméletet egymással szembe és elemezzétek ki őket! Legyetek egyediek, ne csatlakozzatok! Legyetek független gondolkozók! Tanuljatok céltudatosan! Tanuljatok öniróniát! Nevessetek magatokon! Humorral mindent ki lehet bírni! Legyetek szorgalmasak!

Veletek vagyok a sárga házban!

Kárpáti Délibáb

ART: Vincent Bourilhon